Skip directly to content

De organisatie van Pfizer

Global Innovative Pharma Business (GIP)

GIP legt zich toe op de ontwikkeling, registratie en commercialisatie van nieuwe geneesmiddelen met toegevoegde waarde die het leven van patiënten significant verbeteren.

GIP omvat o.a.;

  • Groeiend wereldwijd onderneming met handelspotentieel in ontwikkelde en geselecteerde opkomende economieën
  • Introductie van nieuwe geneesmiddelen op het gebied van reumatoïde artritis, antistolling en menopauze
  • Bestaande, veel voorgeschreven geneesmiddelen voor bijvoorbeeld reumatoïde artritis en stoppen met roken
  • Een solide pijplijn van geneesmiddelen in ontwikkeling, o.a. op het gebied van ontstekingsziekten, hart- en vaatziekten & stofwisselingsziekten, pijn en zeldzame ziekten
  • Het aanpassingsvermogen dat ons helpt om de uitdagingen van een wereldwijd evoluerende zorgmarkt tegemoet te treden 

Global Established Pharma Business (GEP)

GEP is een groot, aantrekkelijk, zeer breed georiënteerd bedrijfsonderdeel met unieke kansen in verschillende portfolio's en gebieden. 

GEP bestaat uit vier verschillende onderdelen;

  • Geneesmiddelen die in ontwikkelde economieën uit patent zullen gaan (Peri-LOE/Loss Of Exclusivity)
  • Geneesmiddelen die al uit patent zijn gegaan
  • De voormalige emerging markets (opkomende economieën)
  • Groeikansen waaronder biosimilars en steriele injectiespuiten, partnerschappen in belangrijke markten en getargete kansen in de ontwikkelde economieën.

Pfizer Vaccins

Pfizer heeft een rijke geschiedenis op het gebied van vaccinonderzoek en –ontwikkeling.

In de loop der jaren hebben we een cruciale rol gespeeld in het bijna wereldwijd elimineren van dodelijke ziekten als pokken & polio en bij het ontwerpen van diverse vaccinsystemen en -technologieën die resulteren in vaccins om bacteriële infecties, zoals pneumokokkenziekte te voorkomen.

In ons vaccin Onderzoek- & Ontwikkelingsprogramma bestaat een voortdurende focus op de preventie van pneumokokkeninfecties, ook bij volwassenen. We zijn ook bezig met het verder ontwikkelen van vaccins voor bijkomende dodelijke infecties bij adolescenten en volwassen, waaronder Meningokokken B , Staphylococcus aureus en Clostridium difficile. We maken gebruik van toonaangevende technologie in vaccinontwikkeling en conjugatie methodologie bij onze inspanningen om preventieve oplossingen te bieden voor deze complexe, moeilijk te behandelen bacteriële pathogenen (ziekteverwekkers van biologische oorsprong). 

Pfizer onderzoekt ook de effectiviteit van nieuwe therapeutische vaccins om langdurige voordelen voor chronische aandoeningen en ziekten zoals rookverslaving en allergische astma te bieden. Vaccins kunnen hoge niveaus van antilichamen in het lichaam te weeg brengen die gunstig kunnen zijn voor het onder controle houden van deze moeilijk te behandelen aandoeningen.

Pfizer Oncology

De missie van Pfizer Oncologie is om met behulp van baanbrekende geneesmiddelen kanker te genezen en onder controle te houden. 

Pfizer Oncology is toegewijd aan het ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen van innovatieve behandelmogelijkheden om kanker te genezen en onder controle te houden. Dit doen we om de vooruitzichten voor kankerpatiënten over de hele wereld te verbeteren.

We stimuleren innovatie met de voortdurende gebruikmaking van de expertise en de middelen van een van 's werelds grootste, op onderzoek gefundeerde, farmaceutische ondernemingen.

Ontwikkelen van baanbrekende medicijnen

Pfizer streeft ernaar om de nieuwste doorbraken in het onderzoek naar kanker door te vertalen naar geneesmiddelen die een belangrijke invloed hebben op de levens van kankerpatiënten.

Ons onderzoeksteam maakt gebruik van een multi-disciplinaire aanpak om specifieke veranderingen die de groei en progressie van maligne aandoeningen stimuleren op te sporen en aan te pakken. Wij combineren innovatieve benaderingen van geneesmiddelenontwikkeling met een sterke nadruk op 'precision' geneeskunde. Hierbij worden gerichte therapieën ingezet bij die patiënten die de meeste kans hebben om te reageren op deze therapieën.

Onze belangrijkste aandachtspunten rond onderzoek & ontwikkeling zijn onder andere kankercel signaal overdracht mechanismen en factoren die het oncologische proces sturen, kankerstamcellen, mechanismen van resistentie tegen geneesmiddelen en technologieën die selectieve geneesmiddeloverdracht op tumorweefsel mogelijk maken. Deze fundamentele inspanningen worden aangevuld met een groeiende interesse in onderzoek in opkomende gebieden van de biologie van kanker waaronder kankermetabolisme en epigenetica . Een belangrijke technologische focus is het bevorderen van de verdere ontwikkeling van 'antilichaam geneesmiddel conjugaten ' . Dit zijn gerichte therapieën ('targeted medicines') die de specificiteit van een antilichaam combineren met de kankercel dodende kracht van chemotherapie. 

Met specialisten over de hele wereld werken wij samen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelopties. Door samen te werken, brengen we de wetenschap verder om zodoende het juiste geneesmiddel, op het juiste moment voor de juiste patiënt beschikbaar te hebben.

Het onderzoek richt zich niet alleen op veel voorkomende aandoeningen, zoals borst- en longkanker, maar ook op minder frequente tumortypen, zoals gastro-intestinale stromatumoren. Onze pijplijn bevat middelen die aangrijpen op angiogenese, immuunsysteem, signaaltransductie en DNA-synthese.

Verspreid over de oncologiepijplijn (28 juli 2015) zijn er 21 biologicals en kleine moleculen in ontwikkeling. Er worden momenteel meer dan 100 klinische studies ondernomen, waaronder negen 'fase III-studies' in sommige van de meest voorkomende en moeilijk te behandelen kankers, zoals long-, borst- en nierkanker en hematologische maligniteiten (o.a. leukemie). 

Ons doel is om met innovatieve geneesmiddelen de prognose en de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren. Daarnaast richten we ons op nascholing van artsen, apothekers en verpleegkundigen, voorlichting en andere vormen van ondersteuning en patiëntenzorg.

Pfizer Consumer Healthcare

Pfizer Consumer Healthcare brengt een aantal bekende, vrij verkrijgbare geneesmiddelen en gezondheidsproducten op de Nederlandse markt. 

Een gezonde levensstijl en goede voeding vormen de basis voor een gezond lichaam; de producten van Consumer Healthcare kunnen daar, als het nodig is, een aanvulling op vormen. Pfizer Consumer Healthcare gaat er daarbij van uit dat de consument door de fabrikant in staat gesteld moet worden zelfstandig de juiste productkeuze te maken. Dit vergt een volledige informatievoorziening over de verschillende producten in combinatie met een brede distributie en dus goede verkrijgbaarheid van deze producten via apotheker, drogist en supermarkt.

De vrij verkrijgbare geneesmiddelen en gezondheidsproducten van Pfizer Consumer Healthcare zijn;

Advil® - Iedere pijn voelt anders. Daarom heeft Advil voor verschillende soorten pijn een snelle oplossing. En dat maakt Advil sterker dan pijn. Advil heeft in haar assortiment twee verschillende productsoorten, Advil pijnstillers (geneesmiddel) en Advil spierwrijfmiddelen (gezondheidsproduct).

Centrum® - Centrum is een lijn van voedingssupplementen met een uitgebalanceerde complete samenstelling van multivitaminen en multimineralen. Centrum kan als aanvulling op een gezond dieet en een gezonde levensstijl gebruikt worden, het hele jaar door.

Denorex® RX - Symptomatische behandeling van psoriasis van de hoofdhuid en seborroïsche dermatitis.

IMEDEEN® - IMEDEEN is huidverzorging in tabletvorm en werkt zo van binnenuit. IMEDEEN heeft drie producten in haar portfolio speciaal aangepast op de leeftijd en behoeften van de huid.

Nexium Control® – Maagzuurremmer die de aanmaak van maagzuur remt en de klachten bij de bron aanpakt. 1 tablet Nexium Control® beschermt 24 uur tegen brandend maagzuur.

Sperti® - Sperti gezondheidsproducten hebben een verzachtende, verkoelende en hydraterende invloed op de gevoelige, rode huid, vooral rond de dunne huid van de anus.

ThermaCare® - ThermaCare zelfverwarmende kompressen verlichten op doeltreffende wijze pijnen aan rug, nek, schouders en pols ten gevolge van spierspanningen, verrekkingen, spierstijfheid, verstuikingen of artrose.

Informatie over de verschillende producten van Consumer Healthcare vindt u op:

www.advil.nl

www.centrumvitaminen.nl  

www.sperti.nl   

www.nexiumcontrol.nl

www.thermacare.nl  

www.imedeen.nl

15.PFE.3.266