Skip directly to content

Investeren in onderzoek en ontwikkeling: investeren in een betere toekomst

Pfizer is een commercieel, beursgenoteerd bedrijf. Winst is noodzakelijk om de investeringen te kunnen blijven doen die nodig zijn voor hoogstaand wetenschappelijk onderzoek. We moeten winst maken om te kunnen blijven investeren in een betere toekomst. 

 

Onderzoek doen is niet alleen enorm duur, het is ook zeer risicovol.

Alle investeringen in vele potentiële geneesmiddelen die de eindstreep niet halen, moeten immers ook terugverdiend worden. Bovendien kan het jaren duren voordat het duidelijk is of uit alle investeringen ook nieuwe geneesmiddelen of vaccins voortkomen.

De investeringen in onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen zijn gigantisch.
Tussen 1998 en 2011 investeerde Pfizer wereldwijd meer dan $ 100 miljard in onderzoek om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken. In 2014 en 2013 heeft Pfizer 8.3 en 6.6 miljard dollar geïnvesteerd in onderzoek & ontwikkeling naar nieuwe innovatieve geneesmiddelen. In 2012 en 2011 was dit 7.4 en 9.1 miljard dollar.

In 2012 investeerde de hele farmaceutische industrie $ 137 miljard in Onderzoek & Ontwikkeling. Dit is 21,2% van de totale verkoop van innovatieve geneesmiddelen – het hoogste percentage dat in Onderzoek&Ontwikkeling wordt teruggeïnvesteerd dan in welke bedrijfstak dan ook.1

Een gezonde bedrijfsvoering is belangrijk. Want als wij sterk, vitaal en succesvol zijn, kunnen we optimaal bijdragen aan gezondheid en welzijn over de hele wereld.

De impact van nieuwe geneesmiddelen

De afgelopen jaren hebben Pfizer-wetenschappers aan de basis gestaan van diverse nieuwe, innovatieve geneesmiddelen. 

Deze geneesmiddelen hebben nu al wereldwijd een aanzienlijke impact gehad op het leven van vele miljoenen patiënten. Onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen mag dan complex, tijdrovend en duur zijn, het is zeker niet voor niets.

We onderzoeken niet alleen nieuwe behandelmogelijkheden voor veel voorkomende aandoeningen die miljoenen mensen raken, maar ook voor zeldzame ziekten die veel kleinere aantallen patiënten treffen. Het gaat hierbij om aandoeningen zoals bepaalde kankertypes waaraan slechts een beperkt aantal mensen lijdt.

Rare Disease Research Unit

Pfizer's 'Rare Disease Research Unit' (RDRU) is een vernieuwende en collaboratieve aanpak voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen voor zeldzame ziekten. We zoeken strategische partnerschappen met academische en commerciële ondernemingen om nieuwe therapieën over het hele spectrum van zeldzame ziekten te creëren. 

Gepersonaliseerde geneeskunde 

Geneesmiddelen die zich specifiek richten op de moleculaire basis van ziekten doen hun intrede in de moderne geneeskunde. Volgens deskundigen is deze therapeutische aanpak het begin van een nieuw tijdperk.

Gepersonaliseerde geneeskunde is een geavanceerde benadering van de medische praktijk waarbij de unieke, individuele aspecten van een patiënt (of zijn/haar aandoening) als uitgangspunt dient bij het bepalen van de behandeling. Deze aspecten omvatten naast de meer klassieke persoonlijke aspecten in toenemende mate ook de persoonlijke moleculaire karakteristieken van de aandoening. Bij persoonlijke aspecten gaat het om bijvoorbeeld de medische voorgeschiedenis en leeftijd van de patiënt. 

Deze aanpak laat het toe om de geneeskundige behandelingen en de algemene gezondheidszorg te optimaliseren. De grootste vorderingen in de gepersonaliseerde geneeskunde werden tot nu toe geboekt op het vlak van geneesmiddelen tegen kanker, bijvoorbeeld tegen borst- en longkanker en leukemie.

Voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidsnormen

Pfizer zet alles op alles om ervoor te zorgen dat alle geneesmiddelen van Pfizer aan de strengste kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen. Pas als een geneesmiddel na uitgebreid testen en onderzoeken goedgekeurd is, wordt het beschikbaar voor patiënten om te gebruiken. Het bewaken van de veiligheid van patiënten is een streng en continu proces waar wij zorgvuldig op toezien.

Samenwerken vanuit onze eigen principes

Integer en zuiver handelen past bij de cultuur van Pfizer. Hoge ethische normen en solide ethisch presteren staan bij Pfizer aan de basis van het werk. Vanuit deze principes werken we met alle partijen binnen de gezondheidszorg samen. Op die manier draagt Pfizer bij aan het goed beschikbaar komen van de geneesmiddelen en vaccins van vandaag en die van morgen.


  1. Evaluate Pharma (2013), World Preview 2013, Outlook to 2018.

15.PFE.3.266