Skip directly to content

Ontwikkelen, maken en verkopen van geneesmiddelen en vaccins

Wij ontwikkelen, maken en verkopen geneesmiddelen, vaccins en gezondheidsproducten die mensen helpen langer en gezonder te leven. Wereldwijd worden iedere dag miljoenen mensen behandeld met een geneesmiddel van Pfizer.

We maken namelijk enkele van 's werelds bekendste en meest voorgeschreven geneesmiddelen en vaccins. Tevens verkoopt Pfizer vrij verkrijgbare geneesmiddelen en zelfzorgproducten, zoals de pijnstiller Advil en de multivitamine Centrum.

Wij zijn er trots op om deel uit te maken van een bedrijfstak die helpt ziekten te behandelen, te genezen en uit te roeien.

Het verbeteren van gezondheid over de hele wereld

Sinds de oprichting in 1849 heeft Pfizer een enorme hoeveelheid kennis, ervaring en expertise op het gebied van innovatie en wetenschap opgebouwd. Wij investeren iedere dag in Onderzoek&Ontwikkeling (Research&Development) om voor patiënten behandelingen beschikbaar te maken die hun leven belangrijk verbeteren.

We omarmen verandering, samenwerking en innovatieve partnerschappen.

Wereldwijd werken we samen met meer dan 250 partners in academische centra en met partners binnen de geneesmiddelenbranche.

Samen kunnen we patiënten sneller van geneesmiddelen voorzien en het leven van patiënten blijven verbeteren. Meer en meer werken we daarom samen met onderzoeksorganisaties, toonaangevende academici, wereldwijd opererende gezondheidsorganisaties, overheden, patiëntenorganisaties en andere farmaceutische bedrijven.

Wij richten ons op de belangrijkste onderzoeksgebieden waarop we in de grootste medische en commerciële belofte kunnen voorzien.

Deze gebieden omvatten immunologie (afweer) en inflammation (ontsteking), oncologie (kanker), cardiovasculaire (hart- en vaat) en metabole (stofwisselings)ziekten, neurowetenschappen (zenuwstelsel) en pijn en vaccins.

Maar er zijn meer gebieden waarop we actief zijn. Zo houden we ons ook bezig met zeldzame ziekten (o.a. sikkelcelanemie en ziekte van Duchenne) en biosimilars.1

Gebruikmakend van de nieuwste wetenschap werken we iedere dag aan het verder verbeteren van gezondheid over de hele wereld.

1 Pfizer pijplijn 28 juli 2015,

http://www.pfizer.com/research/science_and_technology/product_pipeline

 

15.PFE.3.266