Skip directly to content

Veiligheid van patiënten, onze hoogste prioriteit

Pfizer zal dit jaar miljarden dollars uitgeven aan onderzoek en ontwikkeling. Deze investering is bedoeld om twee fundamentele vragen te beantwoorden over de geneesmiddelen die we onderzoeken: zijn ze veilig en hebben patiënten er baat bij?

In samenwerking met gezondheidsinstanties over de hele wereld wordt de veiligheid van al onze geneesmiddelen grondig bewaakt en beoordeeld, van de ontdekking van een medisch preparaat tot aan de ontwikkeling ervan. We blijven dat doen zolang het geneesmiddel wordt voorgeschreven.

Uiteraard wordt ons werk voortdurend in de gaten gehouden door regelgevende instanties, zoals de overheid, onder meer via onaangekondigde inspecties van onze gegevens over patiëntenveiligheid en de manier waarop we deze gegevens rapporteren. Ook doen we een beroep op adviescomités bestaande uit onafhankelijke artsen om samen met hen de veiligheid van patiënten te waarborgen.

Pfizer beschikt over een team van meer dan 2000 collega’s, waaronder medisch-wetenschappelijke onderzoekers, artsen, verpleegkundigen en apothekers, die zich concentreren op de veiligheid van onze geneesmiddelen. De voornaamste taak van deze deskundigen is het opsporen, analyseren en rapporteren van potentiële veiligheidsproblemen op elk moment in de levensduur van een geneesmiddel.

Veiligheidsprofielen

We hebben nu meer inzicht dan ooit tevoren in de veiligheidsprofielen van onze geneesmiddelen. Dit is het gevolg van uitvoerige veiligheidsstudies, verbeterde methoden voor het verzamelen van informatie over patiëntenervaringen en aangescherpte wettelijke voorschriften.

15.PFE.3.267